love

love

Saturday, December 4, 2010

tagged by mr.bota..hehe

salam..

seems that memang tersangat lama la blog ini di abaikan. Rase cam malas nk update pn ade.so kpd rumate yang setia menunggu blog den diupdatekan harap janganlah mengamuk sebab kecewa xdapat nk bace citer terbaru..keh3..



hmm baru2 ni dapat tag dari en hisyam. beriye la plak nk tag aku n soh ak reply..huhu..sowi weh.lame sangat baru dapat respon. 25 things bout me? ok, ape yg ko nak taw en isyam oi..keh3..25 things bout me are too much sbb ak sdrik pn xknl dri ak lagi..hahaha..well xkot..k la lets proceed ngan 25 things bout me!!!!

1. name btul = Nurul Nabilah bt khali Aziz. ppl kol me 'nab', 'bell', 'bella' tapi ak lebh prefer org pgl aku nabilah coz it got meaning..hehe..tapi xkesahla..kalo nk jimat mase pgl pendek2 pn xpe..


2.i'm 20 n nk msuk 21..wahhhhh ! cam xcye tp my attitude doesnt show im 20..keh3..

3. to avoid confusion, aku skg tgl kt selayang . juz moved bulan 12 last year.. staying in kuantan since im in form 1 sampaila ak abes AUSMAT program. then aku pndh selayang. tapi sblm ak pdh kuantan, ak dah dok kt selayang since ak baby lg. so more / less ak lbh lme stay kt selayang than kuantan.

4. my previuos schools:

-sk bbs ( 98-99)
-sk st mary, kl (00-02)
-smk tg. afzan, kuantan (03-05)
-mrsm k.berang (tapi ak only stay for 1 week..hahaha)
-smart, kuantan ( 06-07)
-INTEC (ausmat, 08-09)

now ada kat uia, kuantan amek bach. in pharmacy

5.isyam! asal bnyk sgt sampai 25?? aku da kering idea nih!

6.hmm sal my character la. Ak sensitip tapi ak xshow dpn org ak trase..ak keep on smiling n juz smpan dlm ati..sumhow kalo ak da xle smpn ak akn share ngn meber2 ak.

7. ak jenis yg rebellion gak la..kalo ad mende yg aku xdpt ke ,org buat ak xpueh ati ke ha behlaaaa...hehe.tapi ak kalo mara xlame..mls r nk mara lame2..boring..

8.ak ske decor2 plak skang ni. .yg bes skali dekor blik..hmm (wpun blik ak slalu bsepah..hahaha)

9. ak ske kaler pepel , brown ,hijau tentera tu.

10. dpends kat mud ak, ak ske gak nk msk2 ni. baking pn orite..(ceh stakat wat cupcake pn nk kecoh..gagaga)

11. im an ambitious person..ak dh plan nk wat mcm2 in future..insyaallah kalo pjg umo, ak akn cube accomplish kan sume dreams aku tu..

12. regarding politics, (since ak umo 21 nex yer n da bole vote), ak rase ak nk wat parti baru..bole x? hahahahah

13. fashion? emm, yes ak ske begaye n ske try mende2 baru..tp i've d limit..x sume fashion leh suite ngn aku..

14. studying? emm so far so good wpun org kate pamacy is the toughest course, ak akn cube study in relax ..ne bole kusut2, nt xjadik gak..haha

15.bab makan, ak memilih gak..n ak slalunye kalo makn sush nk tmbh nasik.

16. my weight? emm 45 +50-20+15-40+3...haha kire sdrik

17. geng2 ak kt uia = ely, ru, ina, shidah, kira, ina, etc etc..

18. ma famliy? ad 6 beradik n aku la yg plg tua eh sulong n plg garang..hua3.

19. miss my intec frenz= nenek, dayah, bella, fisha,jijah yg ak slalu gado ngn dy..hak3..

20. im happy with myself now..n bear it, i used to have bad history dulu coz im not a gud person

21.dah ad license keta ..haha siyes ak dh xtaw nk ckp pe

22. saiz kasut=4/5.. tapi bru2 ni ak bli kasut bdk2 saiz 3 muat plak..hahaha..fuh dah mrepek lagi

23. ske bace tapi luv story is not my priority wpun ak ni jiwang la jgk..kah3...

24. oo yeah nk beh dah! ^_^

25. bye2..heee ak ngelat lagii...

Monday, September 6, 2010

redha..

Ya Allah, andai dia sememangnye tercipta untuk aku,
jadikanlah dia insan yang sebaik baiknya dalam membimbingku ke jalan-Mu
permudahkanlah segala urusan dan kuatkanlah hati kami dalam menempuh ujian-Mu yang akan tiba
Andai dia bukanlah pilihan yang terbaik berilah aku petunjuk agar aku dpata membuat kepuutusan yang benar



Dapatkan Mesej Bergambar di Sini

Friday, August 27, 2010

wei pe nak jadi ni???


Persatuan Pengguna Pulau Pinang (CAP) amat prihatin berhubung kebanjiran minuman ringan beralkohol dalam pasaran dengan bertopengkan minuman ringan.
Manakala undang-undang dengan jelas menyatakan bahawa minuman beralkohol dilarang kepada mereka yang berusia di bawah 18 tahun, minuman ini dijual kepada kanak-kanak sekolah tanpa sekatan di pasar raya dan kedai 24 jam.
Presiden CAP, SM Mohamed Idris berkata, isu minuman beralkohol yang dijual sebagai minuman ringan bukanlah perkara baru.

Pada 1997, katanya CAP mendedahkan minuman ringan bernama Alcopops dijual sebagai minuman ringan sedangkan ia mengandungi sehingga 5% alkohol, masalah yang sama kemudiannya didedahkan lagi pada 2003.Katanya, kajian CAP menunjukkan pada masa ini lebih daripada 15 jenis minuman ringan beralkohol berada di pasaran. Minuman ringan beralkohol ini yang boleh didapati di dalam botol 275 ml dijual dengan harga RM4 hingga RM10.Botol berisi jus berwarna yang menarik dengan nama tropical fruit, ice lemon tea, jus oren, lemon original tanke, lemon and lime flavour, orange-lemon flavour dan sebagainya.Katanya, pengeluar menggunakan warna yang amat menarik yang sudah pasti mempengaruhi pengguna terutama sekali kanak-kanak dan remaja untuk mencubanya dan kemudiannya akan ketagih.Contohnya, kata beliau minuman ringan ini juga dikeluarkan dengan warna merah jambu yang akan menarik kanak-kanak perempuan untuk mencubanya.“Malah dengan sedikit kesan alkohol dalam minuman ringan menjadikan ia minuman beralkohol, apatah lagi kandungan alkoholnya 4% hingga 6.3% dalam minuman ringan ini,” katanya.Menurutnya, bir yang diminum dengan meluas mengandungi 5% alkohol yang bermakna kandungan alkohol dalam minuman ringan ini jauh melebihi kandungan alkohol dalam bir.Katanya, kebimbangan mula dirasai oleh guru-guru di Pulau Pinang selepas mendapati pelajar-pelajar mereka mengambil minuman ringan ini hampir setiap hari walaupun harganya tinggi.

“Menyedari akan minuman ini boleh menjadikan mereka ketagih kepadanya, guru ini telah meneliti label pada botol dan amat terkejut apabila mendapati minuman itu mengandungi alkohol.“Menyedari betapa seriusnya masalah ini, beliau kemudiannya membawa perkara ini ke perhatian pihak CAP,” katanya.Jelasnya, apabila CAP menemubual beberapa orang pelajar yang mengambil minuman itu, mereka tidak menyedari bahawa minuman itu mengandungi alkohol.Tambahnya, sesetengah daripada mereka menyuarakan rasa terkejut apabila mengetahui bahawa mereka selama ini sebenarnya mengambil minuman beralkohol.Menurutnya, label yang jelas dengan maklumat kandungan alkohol tidak memberikan apa-apa makna memandangkan ia dicetak dalam huruf yang kecil dan ditenggelami oleh label berwarna dan menarik.CAP, ujarnya percaya minuman ringan beralkohol boleh membawa kepada kegiatan samseng (gangsterisme) dalam kalangan pelajar sekolah.

Menurut Menteri Pendidikan Tan Sri Muhyiddin Yassin, pada 2005, 32 pelajar terlibat dalam gangsterisme.Bilangan ini telah meningkat kepada 60 orang pada tahun lalu. Pada 2008 sahaja 81 pelajar dikesan hubungan mereka dengan aktiviti gangster.
“Jelas minuman ringan ini menjadi langkah awal untuk ketagihan alkohol,” ujarnya.
CAP, ujarnya merasakan bahawa hak pengguna telah dicabuli dengan mendedahkan minuman beralkohol ke atas mereka tanpa pengetahuan mereka.“Keadaan ini amat tidak sihat kepada generasi muda. Minuman beralkohol boleh merosakkan sel otak dan menjejaskan deria mereka, ini memberikan kesan negatif terhadap prestasi akademik mereka,” katanya.Beliau berkata, pihak pengeluar menggunakan taktik itu untuk meningkatkan jualan mereka dan memang mereka menyedari bahawa alkohol dalam minuman itu cenderung untuk menjadi ketagih untuk mengambil minuman ringan mereka.Akhirnya, kata beliau ia akan membawa mereka kepada ketagihan kepada minuman alkohol lain yang lebih tinggi kandungan alkoholnya.“Jelas sekali ini merupakan cara berbahaya memerangkap masyarakat ke dalam rantaian penagihan alkohol yang akan memastikan keuntungan yang berterusan untuk syarikat alkohol,” katanya.

Memandangkan bahaya minuman beralkohol yang bertopengkan di bawah nama minuman ringan, CAP menyarankan pihak berkuasa berkaitan supaya mengambil tindakan di mana minuman itu tidak seharusnya dijual sebagai minuman ringan, sebarang minuman yang dicampur alkohol perlu dilabelkan sebagai minuman beralkohol dan dijual menerusi kaunter minuman keras sahaja,Selain itu, katanya tindakan perlu diambil terhadap pengeluar minuman ringan yang melabelkan dan menjual minuman yang dicampur dengan alkohol sebagai minuman ringan.Memandangkan minuman ringan adalah untuk semua pengguna, menambah alkohol ke dalamnya seharusnya tidak dibenarkan dalam pengeluaran minuman ringan.

Saturday, August 21, 2010

Jupe lagi...

17th August 2010, 11.15 pm
i'll remember that dates 4 the rest of my life.
still, i wont foget to recite yasin and alfatihah for you
may you rest in peace in the unknown world n b happy.
n no more cry for you..
I'll try (wpun mse tulis ni menitik jgk air mata..so sorry cannot help it)
Hope to c u in the jannah (insyaallah)

Saturday, July 31, 2010

nasihat bgune

salam sume..wahh napaknye dh lame sgt aku xupdate..

mane taknye intenet kt uia sgtlah slow n ape yg pntg mase nk update2 ni dah berlalu.

cewah..xle bla..

as a famacy student yg blagak sibuk n blagak bnyk kje n pack class .

mcm2 lg la hmm mmg xde chan nk bloging2..




xpela staun skali pn jadila..emm tujuan ak tulis entri ni saje je nak luahkan yang


BETAPA BENCINYA AKU BWK BLEK ASIGNMENT BLEK UMA!!!



sbbnye ak xdpt nk enjoy lgsg ngn fmly aku

pastu pastu ble sress ak akan terrrrrmarah adik aku yg xbape nk comel tu..


*hihi korg jgn serang akak ea pasni*


haih pastu mule la gadoh2 ngan sumone juz sbb ak xde tmpt nk luahkan rse germ ak terpkse tempiaskan kemarahan aku kt dy..


hmm lg la rse besalah sgt2..


SORI YE KAWAN!!!

xsengaje la.. emosi xbpe nk stabil mase tuu..


cayelah cakap aku ni..wuuuu T__T


ha kesimpulan yg aku dpt, kalo nk blek uma, campak jaoh2 sume keje

*err maksud ak siapkan ape2 yg patt dlu*


xyahlah menyusahkan diri bwk blek sume keje n then ngan memberatkan beg lg pastu bahu ko plak terkehel sbb bwk muatan overload n then ble bahu terkehel xle plak ko nk idop ngn sempurna..n then n then then ..erk pk la sdri..


hmm dahla ak nk smbg keje ni..


Ya Allah , mudahkanlah urusanku ini.Amin~


Saturday, July 17, 2010

erk?


salam

tengah rancak online ni sebab br dapat wifi

tibe tibe

--



----





----



terjenguk mende ni kat tingkap aku

time tu dahla tak pakai spek

mase mula2 tgk tu cm plik la gak apasal lak ad org kt tgkap tu *mati2 igt org padahal blik tgkat 4.*

ak trus halaw nseb bek la dy bkn jenis menyerang

abeh la aku kene berperang ngan d plak karang

senjata dala xde

sian ak taw ko lapa

tp ak kalo bg ko nt ko slalu plak jadi tetamu VIP aku

tula payahnya

hmm pape pn ak arap ko xjenguk lagi ke bilik ak ye..

ak takot ngan ko..hihihi

byebye





Friday, July 16, 2010

procedure to uia(only for those who're unable to fly)

steps:

1.aply online + send all the documents to the office

2. wait for the offer letter(some get as early as few months b4 registration while some get it as late as 1 week b4 registration - depends on how lucky u r)

3. go for registration at the main campus in gombak(if u get to go there) together with the international students *p/s: dont get shock if u c too many foreigner over there.u r actually in d right place*

4.go for orientation for 1 week(this is 4 d international students only but if u feeel u want to go, just go on no one stop u)

5.another 1 week of orientation( this is for the ex-cfs n it is compulsory to go or else u will be re taaruf) *p/s: d most horrible week as u r like lost in sumwhere *

6.thru d week, u willl keep asking on

a) ' SHOULD WE FROM THE KUANTAN CAMPUS FOLLOW ALL THE PROGRAMMES? IT'S LOOK UNRELATED AT ALL?"

b) 'KAK, KITORANG NI CAMANE? NK WAT APE EK KT CINI?'

c)'BILA NK G KUANTAN NI????'

7.Then, u will have to hear a tonnes of briefing which is so interesting..

8.sit for English placement test( if u have ielts /toefl, u r lucky as u 'll b exempted)

9.sit for arabic placement test( must have strong arabic basic) *p/s: only 2 level is needed but if u get 0 level, means u have to do arab for 2 semesters*

10.sit for tilawah placement test, exempted only for those can read well n also memorize few surahs

11.sit for FKT(fundamental knowledge test..asking about basic fardhu ains)

12.off to kuantan on the nex week(when class has started. oh my wht was that 4??? pliz don ask me.no one can answer that even d officer)

13.once arrive go to register mahalah( if u go by uia bus, u 'll just be left out like that.wIth no one to guide u..never ask d driver wht u should do once arrived.he has no answer.in fact , he ''ll ask u back..GUYS,PLIZ REMEMBER UNI IS A PLACE WHERE U DO IT ALL ALONE!!

14.for pharmacy student, go to the faculty n then inform bout ur presence there. in my case, the officer didnt know at all that there will b a direct intake stdent for that course.luckily, she accepted n will try to help us..ALHAMDULILLAH!

15.here, u will have to b fit. since u 'll have to go to few places 4 so many times. the places r:

I.CELPAD

-once got the exempted slip show it to tht officer or else u'll have to take EAP which is emm i dunno wht to say..in my case,theres a misunderstanding in this matter..TILL NOW, WE DONT KNOW WETHER WE SHULD TAKE EAP OR NOT..(xmo amekkk..waaaaa!)

-ask bout ur tilawah class+ arabic class here (in our case, it hasnt b settles till now)


II. OSSC

ask bout ur cousrse registration( in my case, i cant register till now bcoz of d very clever system that make me 'easy' to log in.

III. Dean OFFICER

ask d officer anything u want -she's very frendly n willing to help.she even register my course 4 me..

CONCLUSION:

what am i trying to say here is that if u want to register for uia, make sure u're strong inside n outside. bcoz, many problems will arise n u urself 'll have to face it..sumtimes , u can cry bcoz of it.. frankly speaking,the system here is not that efficient n they( gombak n kuantan) are hardly link together.so u 'll need to explen the same thing in gombk as well in kuantan.tiring though..

and to all my juniors in AUSMAT programme , for now dont ever give up yet..but if u've tried ur best but u still cant fly, there must b a reason. honestly, even the situation here is quite chaotic, but i love the environment here..u''ll get nearer to HIM as u stay here..

Thursday, July 1, 2010

ain oo ain *geleng kepala*

di satu malam yang hening dtemani zikir2 yang indah, ada 2 orang sedang duduk.Yang sorang ngah buat keje skolah yang sorang lg plak tgk si adik melihat keje skolahnya..

sesi bahasa arab

kakak: ain, maktabatun tu libry kan?

ain: ntah mane ain tau...(sambil berpaling membuat latihan sains nye)

kakak: haa btulla kan..tengok ada gambar libry niiii maktabatun( aku dengan sonoknye )

ain:haaah, ain tau saje je buat buat xtau....(dgn muke selamba)

kakak:?????????

sesi sains:

si kakak sedang melihat lihat keje adiknya

kakak: eh?? cane ain eja elephant ni??

ain:ELEPHANT laaa..

kakak melihat lg kepada buku adiknya yang bertulisan ELIPHANNT kemudian menghala pandangan ke muka adiknye..

ain:btulla ni ain wat..E L E P H A NT (sambil memadam ejaan sebelum ni yang salah)

kakak:?????

sesi matematik

kakak: eh , 8+3=11 kan eigt plus three equals eleven?? (tapi di buku tercatat eight plus five)

ain: btullaaaaa ain wat!!! cube tengok ni... (sambil tunjukkan bukunye kapeada si kakak)

si kakak tengok balik upenye, btulla si kata2 kakak ni..
kali ni, baru si ain prsan salah dy dan tersengih sengih..haih x nak ngaku plak salah dy..hahahahahah

NY daily news reporting on d Young Imam


On Malaysia's religious reality show 'Imam Muda', 10 young men compete to be next top Muslim leader
BY Meena Hartenstein DAILY NEWS STAFF WRITER
Sunday, June 27th 2010, 8:05 PM

via FacebookA scene from the television show "Imam Muda" from its Facebook page, which boasts nearly 30,000 followers.

via FacebookTaufek Noh, a motivational speaker and contestant competing on the television show "Imam Muda."



Reality TV shows have crowned stars in every field imaginable, minting new top models, singers, chefs, designers, and even hair stylists -- but can the same formula work to create a religious leader?

In Malaysia, one cable station hopes the answer is yes.
A new show called "Imam Muda" or "Young Leader", now halfway through its 10-week run, pits 10 young men against each other in the quest to become Malaysia's next top imam, The Associated Press reports.

An imam plays a broad role in Muslim society, leading prayers as well as helping to counsel problems within his community. So in lieu of runway walk-offs or quickfire cooking challenges, contestants on this reality show compete in religious-based challenges to test their leadership potential.

For the first challenge, the men performed traditional Muslim ablutions on corpses at a morgue that had gone unclaimed for weeks, later burying the bodies in accordance with Islamic rites. In later episodes, the men joined a police crackdown on teenage motorcyclists and cried as they counseled unmarried pregnant women at a women's shelter.

"This is not like other programs that have no religious values," the show's chief judge - and former prayer leader at Malaysia's national mosque - told the AP. "We have no shouting or jumping. We provide spiritual food. We're not looking for a singer or a fashion model."
The show debuted to great popularity in Malaysia, which is one of the world's most progressive Muslim nations. The producers say "Imam Muda" is the most-watched program ever on its Islamic-themed cable channel, and a Facebook page dedicated to the show has nearly 30,000 fans.

"We try not to miss a single episode, because we find that we learn new things about our religion," Fauziana Ismail, a 25-year-old nurse, told the AP. Ismail says she watches the show with her husband and his parents every week.

"These young imams are modern, and we need that. Muslims these days are very progressive," Hafizul Fadly, a 27-year-old shipping analyst and fan of the show, said to the Wall Street Journal. "After 9/11, it's good for us to show the true picture of Islam."

The show's producers say their aim is to find a leader who will connect with young Malaysians, keeping religion relevant for a generation immersed in Western pop culture.
And the top prizes, just like the show, straddle both worlds: an all-expenses paid pilgrimage to Mecca, and a car. Other prizes include a job as a prayer leader in a major mosque, a scholarship to a Saudi Arabian university, and about $6400 in cash and a laptop.

The AP reports that more than 1,000 men auditioned for the show, who were then tested on their knowledge of Islam and current affairs. That group was whittled down to 10 attractive young men between the ages of 18 and 27, including students, a bank officer, a farmer, and a cleric.

"We want to prove that our young Muslim Malaysians can keep up with the times," Izelan Basar, the show's creator and manager of the cable channel, told the AP. "We chose the brightest, most devout men for this program — young men whom our female viewers now want for their husbands or sons-in-law."

During the competition the men are isolated in a hostel on the grounds of a mosque in Kuala Lampur, where they are prohibited from watching TV, reading newspapers, or surfing the Internet. So far only two contestants have been eliminated, but five weeks remain before the live finale.

"Imam Muda" isn't the first time Malaysia has attempted a religious-based reality show, but it is the most popular. Past attempts like "Akademi Al Quran," in which participants trained to learn how to recite Quranic verses, were met with much less enthusiasm.
Taufek Noh, a motivational speaker competing for the top imam title, is taking the opportunity very seriously.

On June 12 he was allowed to leave the show's quarantine to marry his fiancee, but he returned to the sequestered company of his fellow competitors after just one night.
"My new wife and I are sad to be separated, but we accept that it is Allah's will for us," he told the AP. "If it is also Allah's will for me to win, then we will be thankful."

Tuesday, June 29, 2010

Dia Muhammad - Inteam

Awwalul kalam dengan salam

Buat junjungan khairul Anam

Dalam selawat yang disulam

Alun zikir memuji sohibul alam

lembaran sirah pun berperi

riwayat insan yang terpuji

bersalasilah para nabi

keturunan quraish yang molek pekerti

Muhammad

itu nama yang tersurat

dalam injil juga taurat

apatah lagi kitab al quran

Dia Muhammad

penutup sekalian nabi

penyampai risalah suci

islam agama yang diredhai

dia pembela di mahsyar nanti

dari gelita jadi cahaya

dari derita jadi bahagia

kerana dia pembawa rahmat

kerna dia juga pemberi syafaat

is dis for real????

salam guys..
ok, today im goin to use english for my entry dis time since u know y??
I'M GOING TO HAVE EPT (english placement test) next week!! i never thought i would sit for any language exams anymore* after IELTS N MUET..huh*
but what to do, u want it or not ,
U STILL HAVE TO FACE IT!!
*oooh, is that a sigh ?hahaha..i cant think properly ........for now i mean*
I was thinking why dont they juz accepted the IELTS result ??y do we have to do so many tests? what? do you guyz think that our result is not gud enuf? or do you gyz think our capability in speaking. writing or what so ever in english is not consistently good n u have to test us for many times?
*00ps mebe i over reacted n ok ok i shouldnt have sighed rite..not very good indeed*
actually its ok if this test are to be carried out. but to think d risk, wow it really stress me a little..
fail to pass dis test n u r grounded in UIA GOMBAK for 1 SEMESTER.
wow , now i think i really will waste my time if i failed* guys, pray me not to fail ok..AMIN*
that doesnt stress me much..but have u heard of APT which stands for
ARABIC PLACEMENT TEST?
dis is really gonna make my head blown for re-memorising back arabics that i had left almost 5 years ago..
@_@..huuu..starting to cry T_T
but its ok, i'll try my best to do it..*kite bole kan elly..weee*
sori no entry in arabic coz i really not gud in writing arab.in fact i forgot most of them
to add up, we are also going to have TPT*i think its TPT/ TT ..emm sumtg like that*
it stands for Tilawah testwhere i dunno mebe we r asked to recite quran or sitting for tajwid test..
oo yeah, i really hope they wont ask about qiraat or tarannum..*i totally lost the memory..T_T*
fuhh , stdying everytg in only for few days, that doesnt stress u much isnt it?

Monday, June 28, 2010

tq tq tq tq tq tq tq!! ^_^

salam sume!
wah arini sgtla suke & gembiranya sbb......
sbbb.....................................................................................................
dan sbb .........................................................................................................
.......................
................................................................
hahahha..sian korg kne ngan aku..sori ye..ak saje mau kasi suspen *yg senanye x brape nk suspen*
k entri dis time nk la cte sal gift yg dberi oleh jeng jeng jeng
MISS SARA kte lagiiii..
wah sejak blog ku dibuke nme sara mnjdi femes serta merta *selain nenk n labi*
sbb ape? sbb sara la plg aktif skali lam blog ni..ad2 je dy nk promote, bg tips berguna n mcm
mcm lg..so siape nk kenal ngn cik kite ni leh g link NI..
so, oo ye..psl adiah plak..sile rujuk gambar di bawah kalo nk taw ape mendela yg cik kite ni bg ye..JOM!


Ooops ni pembalutnye aje. adiahnye sudah dialaih..ak juz nk tjukkan KERAKUSAN adik ak dalam membukak gift walaopon bukn dy punye..ahahah.kalo ikotkan kate adik ak, smalam dh sampi dah .so ak tnye dy cmni "la beh tu npe ain x amek?'
jawapannye,'igatkan kak nk bg kt org*means postmen tu*'
apehal la plak ak nk bg kt posmen..huhuhu :P





tadaaa..nila adiah sebenanye.merupakan sehelai pashmina DARK PINK ..mmg npk cm kaler merah tp mebe ligting poblem dy tuka kaler lak..anyway..saya sgtlah sukeee! ehehehe.tp npk gaye kne bli baju bru la..since ak xde bju kaler pink yg dark2 skit..hohoo..


haaa yg ni plak sweet letters yg dijupai terselit d celah2 selendang tu..seb bek xterbuang..huhuhu..nk tawpe sara tulis???nk ? nk? bce yg kt ats tu..mek kanta ke pe ke.hahaha


yg ni plak luv letter..hhihi..sara tulis pink pashmina untuk NABILAH

FROM SARAZAQEA...

~tanx ye..wpun ak xpena bg adiah kt ko , one day kte jupe lg ak bg ea..heheheh


Tuesday, June 22, 2010

saya mau mau mau!


salam sume


dis time aku juz nk post yg ak ad msuk lucky draw *4 d 1st tme..haha kecoh*.


ni pon diperkenalkan oleh cik sara kite LAGI..


knpe di'capital'kan LAGI tu sbb sara mmg rajin dlm bab2 mempromot n men'tag'..


hihi..*sara a compliment for u..^_^*


so kalo korg pn nk join sila ke blog http://nisachoc.blogspot.com/ n bce arahannye


all d bes..

Monday, June 21, 2010

byeeeee T_T


Dapatkan Mesej Bergambar di Sini



salam sume


kali ni ak nk wat entri bersempene perpisahan aku elly ngn nenek*seha*


uhuk2..sagtla terase kesedihan yg melanda diri sebb korg je la kawan yg plg bes penah aku ad..


pasni nenek g UITM puncak alam elly lak nk g UIA *wpun sme tmpt ngn ak tp kos len2*


walau pe pon rjn2 la contact ye korang..jgn dilupe eden kt sni..


pape pon ak wish krg all d bes n success slalu n jgn malas2 n jgn putus asa n jgn tdo je keje*eh ni refer kt ak*..ahahahah


free kte g merayap mne2 ek..hohoho


TAKE CARE KORANG!!


P/S:ak mtk halalkan sume makan mnum ak n kalo ad utang yg ak dh lupe mtk la dihalalkan.tp kalo nk tuntut pn bole gak..ehehehe* xyahla xyahla..hihihi*

n ak nk mtk maaf gak kalo ak ad wt pape keslhn kt korg..T_T






Saturday, June 12, 2010

dot dot n dot...

wpun kte lme kenal tp ak xpenah mharapkan ayat2 jiwang
in fact ak xheran pn kalo kau x penah nk ckp kan 'i uv u' / 'syg awk' /'rindu awk' n sewaktu dengannye
wpun ak mengaku dlu kte slalu meluahkannye
tp ak sedar skrg kate2 begitu tiadalh maknenya jika x ad bukti
manakah buktinye?
bukti kesungguhan ayt2 itu hanyalah terletak pada ini

Dapatkan Mesej Bergambar di Sini

P.E.R.K.A.H.W.I.N.A.N
tp ape yg ak harapkan kau xkan penah berhenti walau sesaat pon tuk mengucpkan kate2 sayang / kate2 indah tuk yg selayaknye..
sehinggalah kite diijab kan..
p/s: arap maklum post ini hanyelah sekadar meluahkan pae yg ak rse n tiada kne mengene ngn pembace..hehe.wpun agak jiwang sket tp kalo nk temuntah bce dpersilakan..haha..
*tme wat mende nih mud tgh gloomy..adess*



Saturday, June 5, 2010

lagi dan lagi *siyes addicted* @_@


~yg ni specially made tuk kawan ak yg dh 8 taun xjupe *hehe arap sedap la imani yek*~




~memang xde keje~






~A B C pn jadik..~






~zoom in~


~simple sempoi semput taw buat..haha~




2nd tagged by again miss sara ^_^ kite
















salam sume




























jap nk gelak guling2..*hahahahahhaha*




























adoi sowi2 ak bukan gelak kt korang tp kt dri sdrik ye..*hahahahaha*




























xtahn la wehh..adoi .ok2 ni ak nk cte sal gbr aku 20 years akn datang*konon2 la*




























mse ak try tu adik2 ak sume ad...mak ai gelak cm nk runtuh uma..hahaha*eh gelak lg*




























k2 ni kt bwh ak tjukan gbr2.bukan aku je tp sume famly ak..hihihi..




























kalo korg rase nk gelak silakan sbb bukan real pn*arap2 la..pasni kne jge bdn + muke btui2 nih*




























k enjoyyyyy






















~ni aku ..hahahaha~











~ni adik aku ain yg skg umo 7 taun..hahahah~







~ni adik ak ajik ug skg umo 8 taun~


~yg ni plik skit sbb mcm ad 2 idung~





~hihi..adik ak yg skg 19 taun~






~ni bapa ku..huhu ~

~ni mak ku..hehehe~
p/s: kite akan tua gak 1 ari nt .so kne la accept kenyataan tuu..hehehe

Tuesday, June 1, 2010

tulisan tangan n makne nye!

salam
td ak baru shj menerai survey pasal tulisan tangan olh dr fadzilah kamsah
n ternyata banyak persamaan.. so jom kte tgk. dari cni korang pn leh kenal aku..haha
  • 1: Seseorang yang menulis dengan kuat tekanannya- Sihat, cergas, pantas dan sedikit agresif.

  • 2: Tulisan Tajam/Leper- Rasional, berkerja dgn sistematik, pandai mengurus dan banyak memakai otak di sebelah kiri (otak logical).

  • 3: Condong Kanan- Extrovert, suka bercerita, berkongsi maklumat dgn orang lain, peramah, suka campur orang, mudah memimpin, mudah menunjukkan kasih sayang, berani, pemurah.

  • 4: Jarang-jarang- Tak suka campur orang, kurang mesra dan sedikit boros.

  • 5: Huruf JGYZ yang tidak sempurna - Tak pandai mempamerkan emosi, kurang rajin, tak pandai mempamerkan kasih sayang walaupun sayang itu banyak dalam diri.

  • kalo korg nk try sila la bukak FB anda n ad 1 apps kt ctu..

1st time beli on9 ! *haha jakun nye*

salam


arini ak cm excited lak sbb bejaye wat pembelian on9..


1st time tu sbb tu excited n hasilnye ak amat amat la berpuas ati .


sbbnye baju yang ak beli tu memang lawa*bg akula kalo kirg ckp xlawo ikot suke laaa..hoho*


tp mse nk bank in dt org tu semalam agak terketar2 gak la..


almaklumla jarang sagt gune mesin deposit..terkial2 jgkla.


dhla org blkg ak agk ramai *kompm drg bengang tgu ak* hihi..


tp ble ckp psl shoping, ak mmg xle la..


ad je mende yg ak nk bli..


hish xle jadi ni..abehla aku asik boros je..*Oh tidak*


xpe2 ni last kot ak bli len kali xbli ye..*leh cye ke tuu??*


ha kpd kengkawan kalo sygkan ak tolongla aku buang sifat boros ni yek


tego2 la .nk blasah pn xpe..ahahahaha..


k la kt bwh ni ak tjukan gbr bju yg ak bli..haha nk jgk tjuk :P




mistakes in wearing hijab..

salam sume..hmm tujuan ak tulis pasal ni bukan pe.
lately ni ak tgk bnyk sgt org jual tudung yg pendek2 n pe org kate not syariah compliance gitu*rasenye*
yela asl ak tgk je mane2 blog org jual tdg mest pendek2( kalo x aiz s mest m..jarang dpt saiz L/XL)
ak xla kate ak bagus..dlu pn ak pki pendek2 gak..tp skg ak berubah*isk3*
k la korg tgkla gbr kt bwh..
jadikan panduan..tata






















Sunday, May 30, 2010

pop-in-a-mouth cake..hihi ^_^

salam sume..



arini nk tjuk skit gbr P-I-A-M cake yg aku ngn adk ak wat aritu..



haha since ak xde kje len bek ak post pape kt cni tuk kepuasan ak sdrik *hahahaha*



enjoy!! * xnk tgk pn xpe hihihi*











~so ini lah adunan yg ak wat tp mse ni dh nk beh dh~




dis time ak wt 2 flavor- coklat n vanilla w coklat chips *tp xde gbr lak sbb abeh dlu*







~ha ni hasilnye pas kne bakar *npk x ad 2 flavors? haa kn dh ckp xnk cye*









~bab hiasan ak bg kt adik ak nih.dy tolong celupkan mini kek tu lam coklat cadbury cair yg sguh enak lg mengasyikkan.pastu taburkan manik kaler2 kt ats ..wawawa~






~ish ak kate jgn tgk nk tgk jgk kamera.ish kne bayo nih~





~ ha dh siap pon..nila hasilnye wpun npk kabur sbb amek gbr gelap2..haha~

Friday, May 28, 2010

MillatFaceBook..fight oooo!!!

salam sume..
pg td ak adla terbace sal MFB @ Millatfacebook yg dreka oleh profesionaJustify Fulll IT Pakistan..
n ad dinyatakan tujuan laman sosial yg lbh krg cm ni FB ni is to lawan kempen hina Nabi kite
kan br2 ni ad kempen Draw Muhammad Day (20 mei) , so pakistan ni cam bengang la ..so sbg
tande protes drg pn reka la 1 lmn web ni ..
4 more info sila la bce Berita Harian pge eh xigt la plak tp bhgn blakang skali la..hehe
maaf yek..



Thursday, May 27, 2010

ish seramnyeeee!

salam sume..ha ni ni habaq ad 1 mende siyes ni..n agak menakutkan juge..so kalau takot jgk silalah amik pehatian..




ni pn ak mek dari post kawan ak n ak rse ad btulnye jgk cte ni..yela sbb skg mcm2 leh jd..




so cte dy cmni, skang ni ada la skumpulan org yg kaki porno n sewaktu dengannye ad gune teknik baru nk eksploitasi atau ngan kate mudahnye menyekodeng org pompuan..anda rse anda pmpn? so silala amek berat hal ini.




bak cte yg disebarkan, geng2 ni ad gune teknik superimpose n x-ray so that dorang2 ni leh tgk bahagian dalamn pompuan especially.senang je juz mgunakan mane2 gambar korang n then dgn teknik ni, senang2 je drg skodeng..




sila lihat kt gbr bawah ni:





gambar ni asalnye sume bertdg lengkap la..



ni kesan dr spesel efek yg org2 xbtul ni wat..

so ak rse kalo nk letak gbr pn at least bia npk muke korg je or beter xyah letk.xpon wt private bia mbr pmpn je leh tgk.huhu tp tepulangla..make it more safer la..^_^

tata..jupe g salam..



jeng3..*since ak xde keje so ak nk tulis blog puas2..biala xde spe bce pon..ahakz:P*

salam n olaaaa!


inilah kje ak kt uma..dok borak2 ngn blog mcm org dh xbetul dh..hihihi..





tp xpe..ak xkesah ad org read or not.*tp yg bce tu meh cium skit..*ehehe ak brani ckp cmtu sbb geng ak sume pmpn..lalalal~





ok dis time ak nk kenalkan family ak kt korang since ad gak yag tekeliru mne se adik ak yg tu mne adk ak yg ni..ha ni ak includes gbr2 dorang skali..






*sila la tgk puas2 bg kenal la bkn soh dok tenung aje..ahahaha*









~ma parents:

nama : en.khali aziz & pn ruziah

asal:perak(bidor/hutan melintang)

umo:49/45


kje:pegawai penyelidik FRIM/sui uma






ni adik ak yg pas ak

name:m.syazwan@ewan
umo:19

blajo:xtaw ag (ngah tgu result)
lepasan uitm




ni adk ak gak(ah senang cte ak ltk gbr ni ikot turutan ek..huhu)

name:nurul diyana@ana

umo:17


skola:mrsm p.chepa


*lg tgi dr aku..eh skit jeee*









name:m.aizat amir@ijat

umo:16

skola:smk.darul ehsan

*ak slalo gado ngn dy la..ahakz*




name:m.haziq imran@ ajik

umo:8 taun

skola:sk bbs (2)

*sgtla hyper..n ske hafal*




name:ainul mardhiah @ain

umo:7 taun

skola:sk bbs(2)

*ske menjerit..sore bak ziana zain woo*

don play2 with her..ahakz

k la ru sje famly members aku..hehehe..so arap pasni xde kekliruan ag..lalalal~